Draadloos muziek streamen

De draadloze speakersystemen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, hebben een verbluffend goede geluidskwaliteit! Daarom is er vandaag de dag niets handiger om naar muziek te luisteren, dan via een draadloze speaker! Op deze pagina gaan we nader in op de voordelen van draadloze speakers en geven een aantal zeer nuttige suggesties voor websites waarmee je echt op een geweldige manier muziek kunt streamen van bijvoorbeeld je smartphone naar je draadloze speaker!

Muziek luisteren/Streamen

Draadloze speakers hebben geen cd-speler of usb aansluiting, muziek via deze draadloze geluidsinstallaties kan worden beluisterd door middel van streamen. Het voordeel hiervan is dat u, wat betreft muziek, oneindig veel albums en artiesten kunt beluisteren. U hoeft niet meer cd’s te kopen, u streamt voortaan muziek via Youtube.com, Spotify of Radiozenders.FM.

De twee belangrijkste manieren van streamen zijn door middel van Bluetooth en Apple’s AirPlay. Hiermee kunt u makkelijk en snel de muziek beluisteren die u mooi vindt. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone of tablet en daardoor is het voor iedereen toegankelijk. Geen zoekacties meer naar de ene oude cd die u tien of twintig jaar hebt geluisterd. Zoek het op via Youtube, Spotify of tune in via Radiozenders.FM en stream het direct naar uw draadloze speaker!

YouTube.nl

Youtube is een hele handige website om snel de liedjes te vinden welke je wilt afspelen via je draadoze speaker. Het voordeel van het het gebruik van YouTube tegenover andere muziek platforms is dat je niet perse een account hoeft te hebben om de muziek te kunnen beluisteren.

Radiozenders.FM

Een erg handige website om via je smartphone of tablet naar de Nederlandse radio te luisteren is de radioportal: www.radiozenders.fm. Deze website is gestart in 2010 en is sindsdien altijd blijven ontwikkelen op het gebied van gebruikersgemak en technologie, daarom is deze radio website ideaal om te gebruiken in combinatie met je draadloze speaker.

De voordelen van een draadloze speaker

Draadloos luisteren naar muziek wordt steeds populairder. Wireless audiosystemen worden daarom steeds vaker toegevoegd aan het assortiment van toonaangevende audio apparatuur leveranciers. Een draadloze verbinding kan tot stand komen door verschillende technologieën. De draadloze speakers kunnen muziek streamen door middel van bijvoorbeeld Airplay, wifi of bluetooth. Bluetooth wordt met name gebruikt bij speakers die vooral bedoeld zijn om mee te nemen naar buiten. Handzame speakers maken gebruik van bluetooth om muziek te streamen van bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Een bluetooth speaker is over het algemeen heel eenvoudig in gebruik en heeft diverse